Botsende sterrenstelsels zorgen voor kosmische vuurwerkshow
De ruimtefoto van de week is deze beroemde Hubble-foto van twee botsende sterrenstelsels.
De ruimtefoto van de week is deze beroemde Hubble-foto van twee botsende sterrenstelsels.
Deze maand kregen we de eerste foto's te zien van de James Webb-telescoop, waaronder een detailfoto van de Carinanevel. Deze nevel is 7.600 lichtjaar van de aarde verwijderd.
Ook dwergplaneten hebben hoge bergen. In 2015 arriveerde de Dawn-ruimtesonde bij dwergplaneet Ceres en fotografeerde daar deze reus: Ahuna Mons.
Star Wars is natuurlijk fictie, maar wist je dat je de bekende plekken uit de epische space-opera-filmserie van George Lucas echt te bezoeken zijn?
Op deze Hubble-foto lijkt een dwergstelsel als een vlindermes door het grote sterrenstelsel te snijden. Schijn bedriegt.
Benieuwd hoe onze moederster er van heel dichtbij uitziet? De ruimtefoto van de week laat het zien!
In 2015 maakte de Amerikaan Gary Pearlman de grootste zeepbel met een volume van 96 kubieke meter. Toch verbleekt dit record bij de grootte van de Zeepbelnevel.
De ruimtefoto van de week kiekte New Horizons vijftien minuten na de dichtste nadering en is wat ons betreft één van de mooiste foto's van Pluto ooit
De maan die voor de aarde beweegt: het blijft een bijzonder beeld. De ruimtefoto van de week is eigenlijk een reeks foto's gemaakt door de Deep Space Climate Observatory (DSCOVR).
Juno draait bijna zes jaar om Jupiter. Vandaag staan we stil bij enkele kosmische meesterwerken.
Het is één van de grote levensvragen: wat is er buiten ons universum? Is er leven buiten ons heelal? En zijn er misschien meerdere heelallen?
In 2019 werd de eerste foto van een zwart gat met de wereld gedeeld. Dit beeld is nog indrukwekkender als je verder uitzoomt.