Adverteren op Scientias.nl

Scientias.nl ontvangt meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Alle bezoekers zijn maandelijks goed voor meer dan 4 miljoen pageviews. De gemiddelde bezoeker is een hoogopgeleide man tussen de 35 en 54 jaar oud.

Op Scientias.nl bieden we verschillende advertentiemogelijkheden aan:

– Blok met drie artikelen, linkend naar jouw website, zichtbaar onder en naast ieder artikel. Momenteel heeft VanafHier.nl (ASN Bank) deze positie tot eind 2023 ingekocht. Daarna is deze positie per kwartaal te reserveren voor 100 euro (excl. btw) per dag. Deze positie levert gemiddeld 500 doorklikken per dag op (0,20 euro cpc).

Voorbeeld van blok met drie artikelen, rechts naast de content zichtbaar. Dit blok laadt een RSS-script in.

– Een advertorial op de homepage. Deze advertorial is een week op de homepage zichtbaar & is een jaar zichtbaar op de website. Het onderwerp van de advertorial moet wel raakvlakken hebben met de bezoekers van Scientias. De kosten zijn 200 euro, excl. btw, per dag.

Voorbeeld advertorial homepage ASN Bank over duurzame concerten

– Een advertentie of advertorial in de nieuwsbrief (Scientias Magazine). Dit magazine wordt één keer per week verstuurd naar 53.000 abonnees. De kosten bedragen 600 euro per keer, 1.100 euro voor 2 keer en 1.500 euro voor 3 keer (in een periode van 12 maanden).

– Een displayadvertentie op de website. Dit is in te kopen via Google, maar het is ook mogelijk om een aanbod op maat te krijgen. Neem daarvoor contact met ons op.

Geïnteresseerd in één van de bovenstaande mogelijkheden? We maken graag een campagnevoorstel voor jou! Stuur een e-mail naar info@scientias.nl, gericht aan Tim Kraaijvanger. Wij nemen daarna contact met je op en bieden tijdelijk extra mediakorting.

Demografische gegevens
74% van de bezoekers is man. 36% van alle bezoekers heeft universiteit afgerond (bachelor of master). 73% van de bezoekers is hoogopgeleid en heeft universiteit of HBO afgerond. Wist je dat 75% van de bezoekers van Scientias.nl een koopwoning heeft? En dat ruim 27% van de bezoekers een leidinggevende functie binnen een bedrijf heeft. 26% verdient meer dan 75.000 euro per jaar. Scientias.nl-bezoekers zijn zeer geïnteresseerd in wetenschap, geschiedenis, duurzaamheid en nieuwe technologieën. Ze zijn minder geïnteresseerd in mode en sport. Favoriete krant: Volkskrant. De Scientias.nl-bezoeker geeft meer geld dan de gemiddelde Nederlander uit aan boeken, eten & drinken, op vakantie gaan en computers. Er wordt minder geld uitgegeven aan cosmetica.