Lange tijd zat koffie in het verdomhoekje. Menigeen probeerde te minderen en sommigen klaagden over hartkloppingen door de cafeïne. Maar sinds een aantal jaar is in ieder geval de wetenschappelijke wereld om: koffie blijkt juist goed voor van alles en nog wat. Een nieuwe...
Bijna al ons voedsel komt tijdens de verwerking of via de verpakking in aanraking met zogenaamde voedselcontactmaterialen. Wetenschappers hebben 14.000 van deze stoffen onderzocht en vonden er ruim 3600 in ons lichaam terug.
Voedselcontactmaterialen zijn alle materialen die in contact komen met levensmiddelen, zoals productiemachines,...
Een nieuw onderzoek heeft de drie meest effectieve strategieën blootgelegd om de sigaret definitief vaarwel te zeggen. Wel belangrijk om meteen te vermelden: niet...
Een nieuw onderzoek toont aan dat de voorkeur voor bepaalde filmgenres veel kan onthullen over de manier waarop het brein emotionele prikkels verwerkt.
Voor velen...
In het dynamische landschap van taal ontstaan voortdurend nieuwe woorden, maar slechts een fractie overleeft de tand des tijds. Waarom worden sommige woorden deel...
Onderzoekers van het Murdoch Children's Research Institute (MCRI) in Melbourne hebben een methode ontwikkeld om bloedstamcellen te creëren die vrijwel identiek zijn aan die...
Vapen is ongekend populair bij jongeren. Maar niet alle jongvolwassenen grijpen naar de elektronische sigaret. Recent onderzoek onder Australische middelbare scholieren toont aan dat...
De studie toont aan dat het verkennen van nog onontgonnen gebieden kan leiden tot de ontdekking van nieuwe medicijnen die minder snel resistentie veroorzaken.
Antibiotica...
En omdat flexibiliteit vaak afneemt naarmate je ouder wordt, benadrukt dit onderzoek hoe belangrijk het is om regelmatig flexibiliteitsoefeningen te doen.
Wetenschappers proberen al jaren...