Zeldzame Britse zegel verkocht voor 480.000 euro

Eén van de zeldzaamste Britse zegels ter wereld is verkocht voor 480.000 euro aan een Amerikaanse handelaar van Stanley Gibbons Investments. Dit meldt BBC. De postzegel, 6d Pale Dull Purple met een stempel van I.R. Official, werd vrijgegeven en teruggetrokken op 14 maart 1904.

De Amerikaanse handelaar, die anoniem wenste te blijven, legde maar liefst 400.000 pond (ongeveer 480.000 euro) neer voor de postzegel. “De 6d I.R. Official is één van de meestgezochte stempels ter wereld,” aldus Keith Heddle, directeur van Stanley Gibbons Investments. “In 1904 werden er slechts negentien vellen van gedrukt, voordat ze werden teruggetrokken. Hierna zijn de postzegels bijna allemaal vernietigd.”

Stanley Gibbons Investments zegt dat de zegel zo zeldzaam is, omdat op de dag dat de postzegels in gebruik werden genomen, ze ook weer werden teruggeroepen.

Duurste postzegel
De duurste postzegel ooit is een Zweedse postzegel uit 1857. De zegel was een misdruk, want het had een gele (in plaats van een groene) kleur. In 1996 kocht een anonieme koper de postzegel voor het hoge bedrag van 3,6 miljoen euro. Later is de postzegel voor een niet nader bekend gemaakt bedrag doorverkocht op een Zwitserse veiling.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd