Weekoverzicht: tijdmachines en doemscenario’s

Het was een heftig weekje voor de wetenschap, met de relativiteitstheorie op losse schroeven, een dolgedraaide satelliet en meer.

Groot nieuws op de donderdagavond zorgt ervoor dat sommigen vol enthousiasme hun tijdmachine weer vanonder het stof vandaan haalden. Wetenschappers beweren dat er deeltjes zijn die sneller dan het licht kunnen reizen.

Wolf
Nog iemand die (nou ja, bijna) sneller dan het licht reist: de wolf. Het beest werd nog niet zolang geleden voor het eerst in Nederland gezien en blijkt nu ook de Veluwe al veroverd te hebben.

Kikker
Deze week werd er ook weer van alles ontdekt. Twaalf nieuwe soorten kikkers bijvoorbeeld. En twee nieuwe planeten.

WIST U DAT…

…u nog veel meer interessant nieuws kunt vinden op de zustersite van Scientias.nl: Futuras.nl. Zo kunt u er bijvoorbeeld alles lezen over een boom die telefoons oplaadt, een ondergronds park in New York en omgekeerde graffiti.

Kip
Mooie foto’s waren er ook. Deze van een adembenemend zuiderlicht bijvoorbeeld. Of deze van de Rennende Kipnevel. Of deze van een zeer zeldzaam (en niet zo fotogeniek) reuzengordeldier.

Van onderen!
We wisten al een tijdje dat het eraan zat te komen, maar nu is het dan toch echt zover: een grote satelliet van NASA komt naar beneden zetten. Waar is op het moment van schrijven nog onduidelijk. En daar worden sommige mensen wat zenuwachtig van. Maar nervositeit is niet nodig, zo meent NASA. De kans dat de satelliet een mens raakt, is groter dan gewenst, maar nog steeds klein.

Filosoferen
En dan op de valreep nog wat interessante feitjes waar u dit weekend naar hartelust over kunt filosoferen. Complottheorieën blijken grip op het leven te geven, geeuwen koelt mogelijk het brein en misschien gaat een robot er met de Olympische vlam vandoor.

Kunt u er ook geen genoeg van krijgen? Klik dan hier voor een compleet nieuwsoverzicht.

Fijn weekend!

Bronmateriaal

Scientias.nl
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Alan Cleaver (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd