Vrouw faket orgasme vooral uit eigenbelang

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen niet aan neporgasmen doen om hun bedpartner te sparen. Nee, ze doen het vooral voor zichzelf.

  Er is al heel veel onderzoek gedaan naar de vraag of en hoe vaak vrouwen doen alsof ze een orgasme hebben. En ook fake orgasmen van mannen zijn bestudeerd. Maar waarom met name vrouwen regelmatig doen alsof was onduidelijk.

  Redenen
  Tot nu. Onderzoeker Erin Cooper bracht de redenen van de dames in kaart. De wetenschapper ondervroeg enkele honderden vrouwen die allemaal al wel eens hadden gedaan alsof ze een orgasme kregen. De dames waren tussen de achttien en 32 jaar oud.

  WIST U DAT…

  Angst
  De belangrijkste reden voor het faken van een orgasme was angst. De vrouwen waren bang voor intimiteit. Een andere veelgehoorde oorzaak was dat de dames bang waren dat hun lichaam seksueel gezien niet zo functioneerde als zou moeten. Of de dames gaven aan dat ze met hun neporgasme hoopten te bewerkstelligen dat de vrijpartij sneller voorbij zou zijn.

  Opwinding
  Er waren ook enkele vrouwen die aangaven dat ze het opwindend vonden om te doen alsof ze een orgasme kregen. Deze vrouwen die een orgasme faken om er zelf opgewonden van te raken, hadden bovendien een beter gevoel over hun seksleven. “Dus misschien zouden we deze strategie niet in twijfel moeten trekken,” concludeert Cooper. “Het is één van de vele gereedschappen die ze gebruiken om een positieve seksuele ervaring te hebben.”

  Het onderzoek toont aan dat vrouwen niet zozeer doen alsof ze een orgasme hebben om het ego van de man te strelen. Ze doen het vooral uit eigenbelang.

  Bovenstaande foto is gemaakt door Christopher Rasch (cc via Flickr.com).

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd