Sleur in de relatie? Een dubbele date helpt!

Wanneer de liefde nog pril is en de vlinders nog overal rondzweven, is het onderhouden van een relatie niet zo moeilijk. Maar wat als het wat saaier wordt? Wetenschappers hebben wel een idee: zoek contact met andere stellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat stellen die andere koppels in hun sociale leven integreren een grotere kans op een gezonde en bevredigende relatie hebben.

De onderzoekers verzamelden zestig stellen. Elk stel werd samengebracht met een ander stel en kreeg vragen die ze als groep moesten beantwoorden. De helft van de groepen kregen vragen die flinke discussies met zich meebrachten. De andere helft sprak over koetjes en kalfjes.

WIST U DAT…

…geloof en cultuur doorslaggevend zijn in de liefde?

De mensen die belangrijke onderwerpen bespraken en ook echt met elkaar in discussie gingen, voelden zich veel sneller met elkaar verbonden en spraken ook sneller een tweede keer af. “We ontdekten ook dat deze koppels het idee hadden dat deze vriendschap hun eigen relatie deed sprankelen,” vertelt onderzoeker Richard Slatcher. “Ze voelden dat ze naar hun partner toegroeiden.”

De stellen die diepere gesprekken met elkaar hadden, gaven bovendien aan dat ze zich positiever voelden over de contacten. Ook hadden ze het idee dat ze – in vergelijking met de stellen die over koetjes en kalfjes spraken – meer nieuwe dingen over hun partner hadden geleerd. “Als je een romantische relatie hebt die in het slop is geraakt, dan kan plezier maken met andere stellen ervoor zorgen dat je meer voldoening haalt uit je relatie.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd