LG onthult bijzondere 3D-smartphone

LG introduceerde vandaag de Optimus 3D, een telefoon waarmee gebruikers 3D-video’s en 3D-foto’s kunnen opnemen en afspelen. Voor het bekijken van 3D-beelden is geen speciaal brilletje nodig. Het touchscreen van de Optimus 3D maakt gebruik van speciale kristallen die licht blokkeren, waardoor gebruikers twee verschillende plaatjes te zien krijgen.

De techniek is gloednieuw, maar LG is niet het eerste bedrijf dat dit toepast. De nieuwste handheld van Nintendo – de Nintendo 3DS – creëert ook 3D-beelden zonder speciaal brilletje. Tussen het LCD-scherm en het backlight bevinden zich vloeibare kristallen. Deze kristallen kun aangezet en uitgezet worden. Als ze uit staan, dan zijn alle pixels op het LCD-scherm te zien. Er is dan geen 3D-effect zichtbaar. Als de kristallen aan staan, dan vormen ze blokkades. Het linkeroog ziet andere beelden dan het rechteroog. Het gevolg is dat er een 3D-effect ontstaat (zie foto rechts).

De Optimus 3D draait op Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Verder beschikt de telefoon over een multikernprocessor van Texas Instruments en een groot 4,3 inch beeldscherm.

INTRODUCTIEFILMPJE

LG onthulde vanochtend dat het bedrijf een samenwerking aangaat met YouTube. Gebruikers kunnen in de toekomst hun 3D-video’s delen via YouTube 3D. Via dit nieuwe platform kunnen gebruikers 3D-video’s van anderen bekijken, net zoals op het huidige YouTube.com.

Het Mobile World Congress is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij de nieuwste mobiele telefoons en tabletcomputers worden aangekondigd. Naast LG laten fabrikanten als Sony Ericsson, HTC, Samsung en Motorola hun allernieuwste toestellen zien.

Bronmateriaal

Persbericht LG

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd