Schatkamer van Picasso ontdekt

Een gepensioneerde elektricien uit Zuid-Frankrijk beweert dat hij honderden onbekende werken van Pablo Picasso heeft. In zijn schatkamer bevinden zich 271 stukken, zoals schilderijen, litho’s en notitieboekjes. De waarde bedraagt ongeveer zestig miljoen euro. Alleen negen kubistische collages van de beroemde schilder zijn al veertig miljoen euro waard.

De 71-jarige Pierre Le Guennec legt uit dat Picasso de kunstwerken aan hem gaf als cadeau. De erfgenamen van Picasso denken dat de kunstwerken helemaal niet zijn gegeven door de beroemde schilder, maar dat ze zijn gestolen. De elektricien installeerde diverse beveiligingssystemen in de huizen van Picasso in Frankrijk. Dit deed hij in de drie jaar voor de artiest stierf.

Claude Picasso, de zoon van Pablo, beweert dat het onmogelijk is dat zijn vader zoveel kunstwerken aan één persoon gaf. “De optelsom klopt niet”, vertelt hij in de Franse krant Liberation. “De kunst was een deel van zijn leven.”

Op dit moment zijn de kunstwerken uit het huis van de elektricien gehaald. Ook is de man meerdere malen ondervraagd. Een rechtzaak is onvermijdelijk. Wie gaat deze winnen: de erfgenamen van Picasso of Le Guennec?

WIST U DAT…

…Pablo Picasso zijn creativiteit mogelijk dankte aan zijn dyslexie?

Over Picasso
Pablo Picasso leefde van 1881 tot 1973 en wordt gezien als één van de bekendste Spaanse schilders. Picasso maakte tijdens zijn leven erg veel kunstwerken in verschillende stijlen. Zo schilderde hij niet alleen kubistisch, maar maakte hij ook klassieke, abstracte en surrealistische werken. De bekendste schilderijen van Picasso zijn Guernica (over de Spaanse Burgeroorlog) en Les Demoiselles d’Avignon.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd