Online Griepmeting maakt gebruik van Twitter

Ergert u zich aan klagende mensen op Twitter, die om de minuut melden dat ze verkouden en snotterig zijn? Niet doen, want A. Vogel en Twirus.com hebben deze twitteraars nodig! Zij houden sinds 1 september alle berichten over griep en verkoudheid in de gaten. De nieuwe service biedt meer mogelijkheden dan Google grieptrends.

Op de website is een overzicht te zien van de tien meest actuele Twittertrends over griep. Vandaag is te zien dat het woordje ‘griep’ stijgt, maar dat ‘keelpijn’ en ‘verkoudheid’ naar beneden zakken. Een grafiek geeft het aantal tweets over verkoudheid en griep gerelateerde klachten weer.

Hoe betrouwbaar is deze Online Griepmeting? Redelijk betrouwbaar, aangezien 200.000 actieve Twitteraars in Nederland in de gaten worden gehouden. Toch is het mogelijk om de griepmeting te misleiden door het woordje ‘griep’ of ‘verkoudheid’ te tweeten zonder dat er sprake is van deze verschijnselen. Daarnaast houdt de grafiek niet rekening met het stijgende aantal Twitteraars. Stel, in december zitten twee keer zoveel mensen op Twitter, dan is de kans groter dat meer mensen twitteren over griep en verkoudheid.

Klik hier om naar de Online Griepmeting van A. Vogel en Twirus.com te gaan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd