‘Geheime code in Plato’s boeken’

Een historicus van de universiteit van Manchester beweert dat hij de Plato Code heeft gekraakt. Dr. Jay Kennedy vond dat Plato patronen van symbolen gebruikte om zijn boeken een muzikale structuur te geven. Plato probeerde de geheime raadsels waarschijnlijk te verbergen.

“Plato’s boeken spelen een grote rol in de opbouw van de westerse cultuur, maar ze zijn mysterieus en eindigen met raadsels”, zegt Dr. Kennedy. “Ik kan aantonen dat de geschriften van Plato codetaal bevatten. Dit is een grote ontdekking, geen simpele re-interpretatie.”

Dr. Kennedy onderzocht Plato’s geschriften vijf jaar lang en ontdekte clusters van woorden na iedere een twaalfde deel van de tekst. Dit komt overeen met de twaalf noten van de Griekse muziekschaal. Sommige van die noten waren harmonisch, andere dissonant. Op de plekken van harmonische noten beschrijft Plato geluiden die geassocieerd zijn met liefde en geluk, op plaatsen van dissonante noten heeft de beroemde Griek het over oorlog en dood.

Plato leidde een bijzonder leven. Hij leefde vier eeuwen voor Jezus, toen Sparta het door plagen getroffen Athene versloeg. Plato schreef dertig boeken en stichtte ‘s werelds eerste universiteit. Hij was feminist (hij liet vrouwen toe aan de universiteit), verdedigde homoseksualiteit en was een groot voorstander van romantische liefde.

“Tegenwoordig zijn onze helden Einstein en Shakespeare, en niet de ridders in blinkend zilver”, zegt Kennedy. “Dit komt door Plato, die de mensheid van oorlog naar wijsheid dreef.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd