Champagne en cacao: goed voor de gezondheid

 GEZONDHEID  Dat een een rood wijntje op zijn tijd prima is voor de tikker, wisten we natuurlijk al lang. Maar het wordt steeds leuker. Champagne blijkt namelijk dezelfde positieve werking te hebben. En ook chocolade helpt het orgaan kloppend te houden! Enkele glazen champagne per dag en een mok chocolademelk voor het slapengaan blijkt gezond!

Champagne bevat polyphenol antioxidanten die niet alleen de celbeschadigende stoffen reduceren, maar ook nog eens de bloeddruk verlagen. “We hebben ontdekt dat een aantal glazen per dag een positief effect heeft op de wanden van de bloedvaten en dat suggereert dat champagne het in zich heeft om de kans op beroertes en hartziekten te verkleinen,” legt onderzoeker Jeremy Spencer uit. “Het is heel boeiend nieuws.”

Naast champagne heeft ook chocola een prima uitwerking op de gezondheid. Volgens Spencer is een mok chocolademelk voor het slapengaan net zo goed als champagne, maar om één of andere reden wel iets minder ‘fun’.

Om aan uw gezondheid te werken, hoeft u overigens niet de duurste champagne in huis te halen. Ook de goedkopere varianten als Prosecco en Cava bevatten de broodnodige antioxidanten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd