Jong uitziende mensen leven langer

   GEZONDHEID  Een onderzoek onder zo’n 1800 tweelingen heeft bewezen dat mensen die er jong uitzien langer meegaan. Van de onderzochte tweelingen was de oudst uitziende in de meeste gevallen ook de eerste die het loodje legde. Oppassen dus als iemand zegt dat u toch wel heel erg oud geworden bent!

  Aan vrijwilligers werd gevraagd om de leeftijden van zo’n 1826 tweelingen (allemaal ouder dan 70) te raden. Vervolgens werd in de daaropvolgende zeven jaar zorgvuldig bijgehouden wie van de zussen of broers stierf. En wat blijkt? Hoe groter het verschil tussen de geraden leeftijden van een tweeling, hoe groter de kans dat de door de vrijwilligers als oudste aangewezen persoon ook als eerste zou sterven.

  De uiterlijke jeugdigheid van de tweelingen bleek nauw samen te hangen met hun lichamelijke en mentale gezondheid. Bovendien toont de jeugdigheid aan dat de cellen van deze tweelingen prima in staat zijn om zich te repliceren.

  Factoren die ervoor zorgen dat iemand er ouder uit gaat zien (zonnebaden, roken, fastfood eten, etc.) zijn in veel gevallen ook factoren die het uiterlijk aantasten. Het onderzoek is dan ook vooral een bevestiging van wat wetenschappers allang dachten.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd