Bewijs van 40.000 jaar oud stamgebied gevonden

Australische archeologen hebben naar alle waarschijnlijkheid het oudste bewijs van menselijk leven nabij Australië gevonden. Het gaat om een 40.000 jaar oud gebied waar stammen elkaar ontmoetten en de aboriginals zich op het laatst verborgen hielden voor het kanonvuur van de eerste kolonisten.

“Toen het eerste archeologische rapport uitkwam, bleek dat het leven daar (in het oude gebied, red.) veel verder dan in elk ander geregistreerd gebied teruggaat, wel 40.000 jaar,” vertelt Michael Mansell van het Tasmanian Aboriginal Centre.

Het gebied zou de ontmoetingsplek van drie verschillende stammen zijn geweest en naar schatting liggen er meer dan drie miljoen spullen begraven. Van stenen gereedschappen tot fragmenten van schelpdieren en voedselresten.

Aan het gebruik van het gebied kwam een einde toen de kolonisten en de stammen elkaar aan het eind van de achttiende eeuw troffen. “Zij (de kolonisten, red.) joegen de mensen naar deze plaats en schoten ze dood zodat ze het land konden hebben. Vele anderen werden gevangen gezet totdat ze overleden. In termen van cultuur en historie representeert deze regio de Tasmanische Vallei der Koningen.” Mansell verwijst daarmee naar een bijzonder belangrijk historisch gebied in Egypte waar diverse, belangrijke tombes liggen.

Bronmateriaal

"40,000-year-old site found" - Straitstimes.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd