Wat is Google TV?

Binnenkort lanceert Google een nieuwe functie in de Verenigde Staten: Google TV. Maar wat is Google TV eigenlijk? Deze kersverse dienst van de Amerikaanse zoekgigant is een kruisbestuiving tussen televisie en internet. Sluit een set-top box aan op uw televisie en vervolgens bekijkt u de nieuwste films en kunt u surfen op het internet. Logitech kondigde gisteren de eerste set-top box aan voor 299 dollar.

Google TV bundelt verschillende services, zoals je kabelabonnement en je internetverbinding, waardoor de grens tussen televisiecontent en webvideo’s vervaagt. In de toekomst kun je met Google TV een spelletje spelen (bijv. Farmville) om tegelijkertijd het laatste nieuws op internet te lezen en een aflevering van De Wereld Draait Door te bekijken.

Op Google Android-telefoons kunnen gebruikers applicaties installeren. Dit zijn programma’s of spelletjes, die aansluiten bij de wensen van de gebruiker. In de toekomst zijn er ook applicaties te downloaden via Google TV. Zo komt er een vertaalapplicatie die ondertiteling automatisch in andere talen omzet. Hierdoor hoef je niet meer per se te wachten op de Nederlandse release van een kaskraker.

Heeft u een Android-telefoon? Dan kunt u deze gebruiken als afstandsbediening. De nieuwe Logitech Revue komt met een speciaal toetsenbord met een geïntegreerd touchpad.

WIST U DAT…

299 dollar is aan de hoge kant. Overigens verwachten we dat de gemiddelde prijs van set-top box de komende maanden nog gaat dalen. In de toekomst is het zelfs mogelijk dat Blu-ray-apparaten en televisies standaard met Google TV worden uitgerust.

Wanneer de service in Nederland verschijnt? Dat is nog even de vraag. Google TV lanceert op 17 oktober in de Verenigde Staten, maar het is nog niet bekend wanneer we de service in Nederland kunnen verwachten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd