Was Hitlers vader ook zijn opa?

Als professor Gerhard Roth uit Bremen gelijk heeft, moeten alle biografieën over Adolf Hitler (1889 tot 1945) herschreven worden. In een interview met het Duitse blad ‘Stern’ beweert Roth dat Hitlers grootvader mogelijk ook zijn vader was. Zorgde deze gebeurtenis voor de ontsporing van Hitler?

Roth vond aanwijzingen op internetencyclopedie Wikipedia. Stel, Hitlers vader is inderdaad ook zijn opa, dan is dat “niet altijd het bewijs van incest in de familie Hitler”, zegt Roth. “Toch had Hitler een traumatische relatie, die hij probeerde te dekken. Dat is ook een deel van zijn psychopathie.” Psychopathie is een psychologisch syndroom dat zich uit door het onder andere chronisch vertonen van immoreel en antisociaal gedrag van de persoon jegens anderen en hun eigendom.

Ook Hitler-biograaf Ian Kershaw reageert op de incesttheorie van Roth: “Dit vermoeden is nieuw voor mij. Ik vind het heel grotesk en weet niet welke bronnen Ruth ervoor heeft gebruikt. Aan de andere kant: er is een groot mysterie wie de grootvader van vaderszijde is. Er komen twee personen in aanmerking: Johann Georgh Hiedler en Johann Nepomuk Hiedler.

Alois Hitler, de vader van Hitler (en mogelijk ook de grootvader), werd geboren in 1837 en stierf in 1903. Bij het overlijden van zijn vader was Hitler slechts dertien jaar oud.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd