Vrouwen met een hoge stem vallen op echte mannen

Wetenschappers zijn erachter gekomen dat vrouwen met een hoge stem op mannelijke mannen vallen. Des te hoger het geluid, des te hoger de oestrogeen-waarden. Een vrouw met veel oestrogeen valt op een man met dikke wenkbrauwen en een sterke kaaklijn, oftewel een mannelijke man.

Het is enerzijds logisch dat een vrouw met een hoge oestrogeen-waarde gaat voor een mannelijke man. Zij is dan zeker van nageslacht. Uit een eerdere studie blijkt namelijk dat een man met een zware stem gemiddeld meer kinderen krijgt dan andere mannen.

“De aantrekkelijkheid van een vrouw heeft op een bepaalde manier invloed op haar mannelijke voorkeuren”, vertelt psycholoog Benedict Jones van de universiteit van Aberdeen. “Waarschijnlijk zijn mensen op zoek naar de juiste plek op de ‘markt’.” Eigenlijk is het ook wel logisch: een sexy vrouw weet van haarzelf dat ze een knappe man kan krijgen, en gaat daar dan ook voor.

Waarom zijn dit soort onderzoeken belangrijk? “Zo weten we welke factoren invloed uitoefenen op de beoordeling of iemand aantrekkelijk is of niet”, zegt Jones. “Wij krijgen zo meer inzicht in de drijvende krachten achter sociale interacties.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd