Vrouw in ongezond land gaat voor echte man

  Goed nieuws voor de metromannen in onze rijke, westerse samenleving. Vrouwen die in landen wonen waar de gezondheidszorg niet zo goed is, kiezen eerder voor een mannelijke man. Vrouwen die profiteren van een goede gezondheidszorg gaan voor de vrouwelijkere editie. Dat blijkt uit onderzoek.

  De onderzoekers van de universiteit van Aberdeen wilden achterhalen of de hypothese dat de spieren van mannen een teken van genetische gezondheid zijn, juist is. Want als dat zo zou zijn dan moet de keuze van vrouwen hierdoor bepaald worden. De gezondheid van de partner is immers doorslaggevend als het gaat om de gezondheid van eventueel nageslacht.

  De onderzoekers verzamelden meer dan 4500 vrouwen uit meer dan dertig landen en legden hen foto’s van mannen voor. Ze moesten bepalen welke heren ze het meest aantrekkelijk vonden. Op de foto’s waren zowel gespierde mannen met een brede kaaklijn en vrouwelijkere mannen met een smalle kaaklijn te zien.

  Naarmate de landen waar de vrouwen vandaan kwamen ‘ongezonder’ waren en lager scoorden op de National Health Index (onder meer gebaseerd op sterftecijfers, levensverwachting en overdraagbare ziekten) kozen de vrouwen vaker voor een echte man. “Onze voorspelling was correct,” concludeert onderzoeker Lisa DeBruine.

  Overigens is het – ook in de ogen van de vrouwen – niet zo dat een gespierde man automatisch de beste keus is. Misschien wel voor de genen, maar niet voor de opvoeding. “Er is overtuigend bewijs dat vrouwen aan gespierde mannen asociale eigenschappen en gedrag toeschrijven. Vrouwen zien gespierde mannen als oneerlijk, coöperatief en meer geïnteresseerd in relaties op korte termijn dan op lange termijn.” De dames beschouwen een sterke man vaak zelfs als een slechte ouder.

  En daarmee is nog niet alles gezegd. Zo hangt het ook nog van de cyclus van de vrouw af voor welke man ze gaat. Wanneer er meer hormonen door haar lichaam razen, zal ze sneller voor een zeer mannelijk figuur gaan. Alle factoren overziend lijkt het erop dat de wetenschap het vrouwenbrein nog steeds niet helemaal kan doorzien.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd