“LHC kan de zon vernietigen”

Het Large Hadron Collider-project heeft veel voorstanders, maar ook een groep tegenstanders. Tegenstanders die bang zijn dat de aarde wordt vernietigd door de deeltjesversneller. In een interview met het blog Notepad onthult professor Otto Rössler dat hij niet alleen bang is dat de aarde wordt vernietigd. Ook de zon kan het haasje zijn.

Een blogger van Notepad – een anti-LHC blog – reisde naar Duitsland om met professor Rössler te spreken. De professor is misschien wel de beroemdste anti-LHC-profeet. De 77-jarige man deed uit de boeken hoe de Large Hadron Collider ieders leven op een negatieve manier kan beïnvloeden.

Rössler komt in het interview direct met zijn zorgen over de kleine zwarte gaten naar voren. Volgens hem creëert de Large Hadron Collider minuscule zwarte gaten, die afzakken naar de kern van de aarde. Binnen enkele jaren eten deze zwarte gaten de aarde van binnen op. Hierdoor wordt de volledige aarde in een ruimte gestopt die “iets kleiner is dan 1,9 centimeter.”

Het idee van minuscule zwarte gaten is al vele jaren oud. Verschillende wetenschappers hebben het idee afgewezen. Het is volgens hen onmogelijk dat de LHC in staat is om langdurige zwarte gaten te produceren. Als minuscule zwarte gaten inderdaad door de LHC gemaakt kunnen worden, dan zouden er al genoeg zwarte gaten zijn ontstaan in de atmosfeer door botsingen met kosmische straling. En dat is tot nu toe nog niet gebeurd.

Volgens Rössler ontstaan er wel degelijk kleine zwarte gaten in de bovenste atmosfeer. Maar omdat de snelheid van kosmische straling zo hoog is, worden de zwarte gaten op hoge snelheid in de interstellaire ruimte gegooid. Rössler is van mening dat de zwarte gaten – die eventueel gemaakt kunnen worden in de LHC – te langzaam zijn en daarom niet kunnen ontsnappen.

Belangrijke fysici zeggen dat het onmogelijk is dat microgaten ontstaan. Ze verdampen direct door Hawkingstraling. Rössler beweert dat Hawking het bij het verkeerde eind heeft. Hij heeft al vele malen naar hem geschreven, maar nog nooit een antwoord terug gehad.

Rössler denkt dat het mogelijk is dat kleine zwarte gaten de aarde verlaten, maar dan nog vormen ze een risico. Ze kunnen zich nestelen in de maan of de zon, waardoor deze objecten worden opgeslokt. Als de maan wordt opgeslokt, is dat nog niet zo erg. Het zwarte gat neemt de plek van de maan in en heeft dezelfde massa. Het verdwijnen van de zon is een stuk erger.

De kleurrijke uitspraken van professor Rössler zijn met een korreltje zout te nemen. Voorlopig hoeven we ons geen zorgen te maken. Er zijn genoeg wetenschappers die beweren dat de Large Hadron Collider niets aan kan richten. Aan de andere kant: wetenschappers weten nog lang niet alles. Lees het volledige Engelstalige interview op het blog Notepad.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd