Vrouw aan de pil zoekt geen sexy man

Wel eens versierd door een vrouw die de pil slikte? Slecht nieuws. Vrouwen die de pil slikken, vallen meestal niet op sexy kerels.

Dat suggereert een nieuw onderzoek. Uit eerdere experimenten in het lab was al wel gebleken dat vrouwen die de pil slikken anders naar mannen kijken. Maar hoe de pil in het echte leven invloed uitoefende op relaties, was onduidelijk.

Onderzoek
Onderzoeker Craig Roberts en zijn collega’s zochten het uit. Ze ondervroegen vrouwen die al aan de pil waren toen ze hun partner ontmoetten. En dat leverde opvallende resultaten op.

WIST U DAT?

Tevreden
De vrouwen die de pil slikten toen ze hun partner ontmoetten, bleken meer tevreden te zijn over hun relatie en deze ook minder snel te verbreken dan vrouwen die de pil niet slikten toen ze hun partner ontmoetten. Maar de vrouwen aan de pil voelden zich tegelijkertijd minder aangetrokken tot hun partner. Ook waren ze minder tevreden over hun seksleven, zo is binnenkort hier in het blad Proceedings of the Royal Society B te lezen.

Roberts denkt de resultaten wel te kunnen verklaren. Normaal gesproken vallen vrouwen tijdens hun cyclus op verschillende soorten mannen. Wanneer ze bijvoorbeeld niet vruchtbaar zijn, vallen ze op mannen die eventueel goede vaders zouden zijn. In een ander deel van de cyclus vallen vrouwen juist weer op heel aantrekkelijke mannen die minder geschikt zijn als vader. Vrouwen die de pil slikken, hebben geen last van die hormoonschommelingen. Hun hormonen bevinden zich vrijwel een hele maand door op hetzelfde niveau als die van de vrouw in het onvruchtbare deel van haar cyclus. Het gevolg: een vrouw die de pil slikt, gaat onbewust op zoek naar een man die een goede vader zou zijn en verkiest die boven een woest aantrekkelijke man die minder geschikt is als vader van haar kinderen.

Bronmateriaal

"Pill helps women pick faithful mates, not sexy ones" - Newscientist.com
"Relationship satisfaction linked to oral contraception" - BBC.co.uk
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Surija / "Sray" (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd