Vliegende bal kan overal landen

Japanners hebben een bijzondere vliegende bal ontwikkeld. De bal kan overal landen, opstijgen en laat zich niet zomaar stoppen.

De bal maakt onder meer gebruik van propellers en vleugels om in de lucht te komen en weer te landen. Drie gyroscopen in de bal zorgen ervoor dat deze altijd recht in de lucht hangt en ook kort voor het opstijgen rechtop staat.

De Japanse overheid zou vooral blij zijn met het feit dat de bal verticaal kan landen en opstijgen. Hierdoor kan deze eigenlijk overal vertrekken en neerdalen. Volgens de onderzoekers heeft Japan al vliegtuigen die verticaal kunnen staan nadat ze horizontaal hebben gevlogen, maar het verticaal landen en opstijgen, is lastig. Met een ronde vorm zou dat wel moeten lukken.

De bal weegt ongeveer 350 gram en kan een snelheid tot wel 60 kilometer per uur halen. Als het moet kan de bal niet alleen in de lucht vliegen, maar ook langs muren en de grond rollen. Ook wanneer de bal een duwtje krijgt, laat deze zich niet van de wijs brengen. Of de Japanners de bal nog verder door gaan ontwikkelen en wat ze er dan precies van willen maken, is nog onduidelijk.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd