In vijf minuten van Den Helder naar Texel met deze e-surfplank

lampuga

Waarom met de boot van Den Helder naar Texel, als het sneller kan met een elektrische surfplank? De Lampuga is een e-surfplank met een waterjetmotor. Surfers kunnen de plank staand, liggend of zelfs op de knieën gebruiken.

Wanneer de Lampuga volledig is opgeladen, kan deze surfplank 20 tot 35 minuten gebruikt worden. De topsnelheid bedraagt 52 kilometer per uur. Aangezien de afstand tussen Texel en Den Helder ongeveer 3,5 kilometer is, betekent dit dat iemand met de e-surfplank in vijf minuten van kust naar kust reist.

De Lampuga is op dit moment de snelste e-surfplank die commercieel verkrijgbaar is. Door de hoge snelheid bestaat er een kans dat je het water in kukelt. Dat is overigens geen probleem, want een veiligheidsmechanisme zorgt ervoor dat de surfplank dan direct stopt.

Het enige nadeel is dat de e-surfplank vrij prijzig is. 15.400 euro om precies te zijn. Als voetpassagier kun je voor dit tarief ruim 6.000 keer met de boot van Den Helder naar Texel (of andersom). En dan weet je zeker dat je droog overkomt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd