Videospelletjes zijn funest voor je spiritueel bewustzijn

  bidden

  Wetenschappers hebben ontdekt dat het spiritueel bewustzijn van mensen door de dag heen flink fluctueert en zeer laag is als mensen videospelletjes spelen.

  De onderzoekers baseren hun conclusie op gegevens afkomstig uit het SoulPulse-onderzoek. Tijdens dit onderzoek kregen meer dan 2000 Amerikanen twee weken lang twee vragenlijsten per dag voorgelegd. Elke vragenlijst bestond uit vijftien tot 25 vragen over onder meer spiritualiteit en gevoelens die mensen op dat moment ervoeren.

  Fluctuatie
  Uit het onderzoek blijkt dat spiritueel bewustzijn – daaronder verstaan de onderzoekers dat mensen zich bewust zijn van God, een hogere kracht of een groter ideaal – geen constante factor is, maar door de dag heen fluctueert. “Er is sprake van een complexe wisselwerking tussen spiritueel bewustzijn en de situatie,” vertelt onderzoeker Bradley Wright. “Soms beïnvloedt de situatie waarin je jezelf bevindt je spirituele bewustzijn. Op andere momenten beïnvloedt je spirituele bewustzijn de situatie waar je je in bevindt.”

  Videospelletjes
  Zo blijkt uit het onderzoek dat het spiritueel bewustzijn van mensen het grootst is in de ochtend. En ook wanneer mensen zich bezighouden met activiteiten zoals bidden, muziek luisteren en mediteren is er sprake van een verhoogd spiritueel bewustzijn. Het spiritueel bewustzijn bleek laag te zijn wanneer mensen bezig waren met werkgerelateerde activiteiten of videospelletjes speelden.

  Op je werk zijn, bleek ook funest voor het spirituele bewustzijn: de mensen die de meeste uren op hun werk doorbrachten, hadden ook het laagste spirituele bewustzijn. Verder bleken mensen die het nieuws keken over het algemeen een hoger spiritueel bewustzijn te hebben. Maar naar het nieuws kijken, zorgde er wel voor dat het spiritueel bewustzijn lager werd.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd