Sanyo kondigt meest efficiente zonnepaneel aan

Sanyo heeft ‘s werelds meest efficiente zonnepaneel aangekondigd. De HIT-N230 heeft een rendement van 20,7 procent, veel hoger dan andere commerciële zonnepanelen die vaak een rendement hebben van om en nabij de veertien procent. De HIT-N230 is volgend jaar op de markt verkrijgbaar.

Charles Fritts ontwikkelde in 1883 de eerste zonnecellen van selenium met een dunne laag goud. Het rendement (hoeveel licht wordt omgezet in elektriciteit) van de cel was slechts één procent. In 1954 ontwikkelde Russell Ohl de eerste moderne silicium-cellen met een rendement van vier procent.

De nieuwe zonnecellen van Sanyo bestaan uit een dunne laag kristallijne silicium, omringd door ultradunne niet-kristallijne allotropische silicium. De verhoogde efficiëntie is bereikt door het verhogen van het aantal lagen van twee naar drie, en door iedere laag dunner te maken. Door de cellen te voorzien van een glascoating reflecteren de zonnecellen minder zonlicht.

Sanyo is op dit moment één van de marktleiders op het gebied van zonnecellen en -panelen. Op dit moment wordt de productie van zonnepanelen verhoogd om te voldoen aan de groeiende vraag.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd