Robot voor thuis (met App Store) komt eraan

Er deden zich al een tijdje geruchten de ronde, maar nu is het officieel: Luna, de robot voor thuis is binnenkort verkrijgbaar.

Er werd al lang over gespeculeerd. Apple of Google zou hem (of haar) ontwikkelen. Maar nu blijkt dat een heel ander bedrijf – RoboDynamics – erachter zit. De robot moet dit jaar nog in de schappen komen te liggen.

Zelf programmeren
Nu worden er natuurlijk continu robots ontwikkeld. Maar wat maakt deze bijzonder? Ten eerste kunt u de robot helemaal zelf programmeren. En er hangt een App Store aan: ontwikkelaars kunnen hier software kwijt die u weer op de robot kan zetten, waardoor deze nieuwe trucjes ‘leert’ en steeds beter wordt. De robot moet een revolutie worden, zoals de smartphone dat was. Mensen moeten de robot op een gemakkelijke manier naar hun hand kunnen zetten, zoals ze nu met alle gemak hun iPhone of Android-toestel van Apps voorzien.

WIST U DAT…

…we nog heel wat hobbels te overwinnen hebben voordat de perfecte robot het levenslicht ziet? Lees er hier alles over.

Specs
De robot heeft in principe alles in huis om een succes te worden. Een touchscreen van 8 inch, een 8 megapixel camera, speakers, sensoren, een geheugen van 8 GB (uit te breiden tot 32), Wi-Fi, Dual Core Processor en een batterij die 4 tot 8 uur meegaat. Diezelfde tijd heeft de robot nodig om op te laden. De robot is onderaan 56 centimeter breed en is 157 lang en weegt ongeveer 30 kilo.

Duur
Halen we deze robot straks massaal de woonkamer binnen? Wellicht. Er zitten namelijk wel wat addertjes onder het gras. Zo moet de robot 3000 dollar kosten. Met het oog op de specificaties is dat redelijk, maar er zijn robots – weliswaar een stuk minder modern en zonder App Store – die slechts 1000 dollar kosten.

Afwachten
Daarnaast is het natuurlijk de vraag of de Luna App Store – toch een groot voordeel van deze robot – gaat werken. Want als het hele verhaal al begint met weinig aantrekkelijke Apps en ontwikkelaars niet aan de slag gaan, zou het zomaar kunnen dat het ambitieuze plan een stille dood sterft. Nog even afwachten dus.

Naar verwachting komt de robot nog dit jaar uit. U heeft dus nog even de tijd om na te gaan of u er eentje aan wilt schaffen.

Bovenstaande foto laat Luna zien. De foto is gemaakt door RoboDynamics / SchultzeWORKS designstudio.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd