Robot speelt bierpong en verslaat wereldkampioen

Wat kunnen we als mens nog tegen robots beginnen? Robots – aangestuurd door computers – verslaan ons al jaren met schaken, maar nu zijn ze ons wéér te slim af. Wetenschappers hebben een speciale bierpongrobot ontwikkeld, die zelfs de beste bierpongspeler verslaat.

Bierpong is een uitermate populair spel onder Amerikaanse studenten. Spelers moeten een balletje over tafel gooien en proberen om dit balletje in de bekeropstelling van de andere spelers terecht te laten komen. De tegenstander moet deze beker vervolgens in één teug achterover slaan. Het team dat als eerste geen gevulde bekers met bier meer heeft, verliest.

Wereldkampioen staat in zijn hemd
De bierpongrobot ging de strijd aan met bierpongkampioen Daniel Grover, die later die dag 50.000 dollar in de wacht sleepte tijdens het wereldkampioenschap bierpong. Grover verloor kansloos. Hij gooide de pingpongballen regelmatig naast de bekers. Van de zeven potjes verloor Grover er zes. Ja, Grover slaagde er toch één keer in om van de robot te winnen. Grover vond de omstandigheden trouwens niet perfect, omdat hij normaal met natte ballen speelt. Toch kreeg hij door de wedstrijd meer respect voor robots.

Hoe het werkt
De bierpongrobot is gemaakt door Empire Robotics, een bedrijf dat robotarmen maakt voor het bedrijfsleven. De robot demonstreert hoe precies zo’n robotarm werkt en wat de mogelijkheden zijn. De bierpongrobot heeft een grijper in de vorm van een bal. Deze bal is gevuld met zand en lucht. Wanneer de bal een object grijpt – bijvoorbeeld een pingpongbal – wordt lucht uit de bal gezogen, waardoor het zand niet meer kan bewegen. Hierdoor ontstaat de perfecte grip.

Video
Bekijk de video hieronder om te zien hoe de bierpongrobot alle ballen perfect in de bekers gooit.

Bronmateriaal

"The Robot That Can Destroy You At Beer Pong" - TechCrunch
De afbeelding bovenaan dit artikel is afkomstig van Pixabay.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd