Quadrocopters bouwen gezamenlijk een toren

  Wellicht worden bouwvakkers in de toekomst overbodig. Daniel Mellinger en zijn team van de universiteit van Pennsylvania laten in een nieuwe video zien dat quadrocopters uitstekend in staat zijn om torens te bouwen. Een mens bepaalt het ontwerp, maar daarna neemt een computeralgoritme het over. De kleine quadrocopters volgen de instructies op.

  De quadrocopters maken gebruik van een soort grijparm om speciale balken op te tillen. De balken blijven op de juiste plaats liggen door kleine magneten. Er is dus geen cement nodig om de balken vast te maken. Of dit ook in het echt gaat werken? Misschien, maar dan zijn er krachtige quadrocopters en sterke magneten nodig. Een aantal bouwvakkers inhuren is op dit moment nog goedkoper.

  Bekijk het filmpje onder deze alinea om te zien hoe de quadrocopters samenwerken. Hier op Scientias.nl zijn we dol op quadrocopters! Bekijk hoe een klunzige quadrocopter jingle bells speelt. En hoe een ander exemplaar dankzij krachtige lasers twaalf uur lang in de lucht zweeft.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd