Iedereen kan straks cyborg kakkerlakken maken

robotkakkerlak

Op afstand bestuurbare kakkerlakken: dat is toch sciencefiction van de bovenste plank? Nou, niet dus! Vorig jaar schreven we al over de komst van deze cyborgs, maar voor ons was het nog een ver-van-ons-bed-show. Maar niet voor lang. Binnenkort kan namelijk iedereen cyborg kakkerlakken maken én besturen!

Op de crowdfundingwebsite Kickstarter is een nieuw initiatief verschenen: RoboRoach. RoboRoach is een duurzame rugzak, die bevestigd kan worden op de rug van iedere kakkerlak. Verbind een elektrode met een kakkerlak en het experiment kan beginnen! RoboRoach komt met een eigen applicatie voor iPhone en Android, waardoor de kakkerlak op afstand bestuurbaar is.

De onderzoekers willen 10.000 dollar verzamelen om het project een flinke boost te geven. Wie honderd dollar of meer doneert, krijgt in november 2013 een eigen RoboRoach Kit om zelf aan de slag te gaan. Een koopje in vergelijking met het huren van een privédetective.

RoboRoach werkt op ongeveer dezelfde manier als dit knutselpakket. De antennes van de kakkerlak worden met draden verbonden aan de rugzak. Vervolgens worden er pulsen naar de antennes verzonden, waardoor de kakkerlak denkt dat er een muur aan één kant is. Hierdoor draait de kakkerlak om. Eigenlijk wordt het diertje dus misleidt.

De komst van de cyborg kakkerlakken betekent tevens de komst van veel vragen over de aantasting van de privacy, maar ook over dierenleed. Kakkerlakken kunnen kleine gaatjes gebruiken om geheime vergaderingen bij te wonen, om naaktfoto’s van celebraties te maken of om vreemdgangers te betrappen. Wat vindt u van deze cyborg kakkerlakken? En maakt u zie zorgen over de welzijn van deze insecten? U kunt onder dit artikel reageren!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd