Grootste vleesetende dino ooit ontdekt

Het heet Zhuchengtyrannus magnus en u zou er een blokje voor omgaan. Wetenschappers hebben de restanten van de grootste vleesetende dinosaurus ter wereld ontdekt.

Deze nieuwe dinosaurus moet met een hoogte van vier meter, een lengte van 11 meter en een gewicht van meer dan 5800 kilo zeer indrukwekkend zijn geweest. De dino had het allemaal niet van een vreemde: de soort is nauw verwant aan de eveneens indrukwekkende Tyrannosaurus rex.

China
De onderzoekers vonden de restanten van de gigantische vleeseter in China. Hoewel er maar enkele botten van het dier zijn teruggevonden, wijst alles erop dat de soort gigantisch was. De botten die zijn ontdekt, zijn allemaal net een slagje groter dan die van de grootste T. rex.

WIST U DAT…

…wetenschappers onlangs in China een wel heel bijzondere dinosaurus hebben gevonden?

Prooi
Het dier moet een indrukwekkend gebit hebben gehad waarmee prooien in één keer gedood werden. Overigens jaagden dinosaurussen zoals de Zhuchengtyrannus magnus niet alleen. Ze aten ook het vlees op dat andere dieren hadden verzameld. Met zo’n verschijning moet de dinosaurussoort niet veel moeite hebben gehad om een stukje vlees op te eisen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe oud de dinosaurus is. Vaststaat dat soorten zoals deze tussen 99 en 65 miljoen jaar geleden over de aarde rondzwierven. Het volledige onderzoek naar de nieuwe dino is terug te vinden in het blad Cretaceous Research.

Benieuwd naar een foto van de dinosaurus? Klik dan hier!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd