Elk scherm wordt touchscreen met ZeroTouch

Wetenschappers hebben een systeem ontwikkeld waarmee eigenlijk elk scherm omgetoverd kan worden tot een touchscreen.

Het ziet eruit als een grote fotolijst, maar het is iets gecompliceerder. ZeroTouch – zoals het systeem heet – bepaalt de positie van uw vingers met behulp van infrarode LEDs en sensoren die allemaal op de ‘lijst’ bevestigd zijn.

LED
De LEDs vormen onzichtbare stralen die de hele binnenkant van het lijstje beslaan. Wanneer u met uw vinger in de lijst beweegt, worden deze stralen doorbroken en is dus precies te achterhalen waar uw vingers zich bevinden. Met behulp van software kunnen de bewegingen van uw vingers zo exact gevolgd worden.

Toepassingen
Het systeem heeft tal van toepassingen. Zo kan het gebruikt worden om elk willekeurig scherm om te toveren tot een touchscreen (van uw computer tot de televisie). Maar het kan ook worden gebruikt om een bestaand touchscreen meer contactpunten mee te geven.

En de onderzoekers hebben nog wel meer ideeën. Zo zou het mogelijk moeten zijn om een aantal ZeroTouch-lijstjes te maken die groot genoeg zijn om iemand erdoorheen te laten lopen. Zo kunnen bewegingen in 3D gevolgd worden en dat zou weer leuk zijn voor bepaalde spellen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd