De liftende robot reist nu door de VS

hitchbot

Ken jij hitchBOT nog? Deze liftende robot reisde vorig jaar dwars door Canada. Nu is deze geliefde robot aan het toeren door de Verenigde Staten.

HitchBOT is een unieke robot, die wel iets weg heeft van een mens. Zo heeft hij bewegende armen, een camera en een glimlach. Met zijn vlotte babbel hoopt hij automobilisten zo ver te krijgen om hem mee te nemen. “Meestal maken we ons zorgen over of we robots wel kunnen vertrouwen,” vertelde onderzoeker Frauke Zeller, kort voor de mede door haar ontwikkelde robot vorig jaar aan zijn reis door Canada begon. “Dit project stelt de vraag: kunnen robots mensen vertrouwen? HitchBOT moet vertrouwen op mensen om zich te verplaatsen en laat zich daarbij onder meer door mensen in een gordel vastzetten,” voegde onderzoeker David Harris Smith toe.

De reis door Canada heeft de liftende robot succesvol voltooid. Na bijna een maand arriveerde hitchBOT in augustus 2014 in Victoria. Hij kwam niet helemaal heelhuids aan. Zo zat er een scheur in het plastic van zijn LED-schermen en praatte hij niet meer zo vlotjes.

HitchBOT is de afgelopen winter opgelapt en is momenteel bezig met een reis van Boston naar San Francisco. De kortste route tussen deze twee steden is 5.000 kilometer lang. De kans is groot dat hitchBOT veel meer kilometers aflegt. De afgelopen dagen heeft de robot al veel plekken bezocht, maar hij is nog geen kilometer dichter bij San Francisco gekomen.

Wil je de reis van hitchBOT volgen? Houd het Twitter-kanaal van de robot in de gaten. Af en toe verschijnen er leuke foto’s. Zo heeft de robot gisteren een bootreisje gemaakt.


Bronmateriaal

"Official website" - hitchBOT

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd