De beweging van het oog als identificatiemiddel

Een Israëlisch bedrijf heeft een beveiligingssysteem ontwikkeld dat de beweging van het oog gebruikt om mensen te identificeren. De manier waarop de ogen van mensen bewegen, is namelijk uniek. Het systeem is veel simpeler en betrouwbaarder dan de apparatuur die de iris of vingerafdruk scant, zo beweren de technologen achter de vondst.

Wanneer u bijvoorbeeld een gebouw binnen wilt, krijgt u met dit nieuwe systeem een scherm te zien. Op het scherm bewegen iconen. Deze bewegingen verschillen elke keer. U moet de iconen volgen en een camera kijkt hoe u dat doet. Want elk mens maakt andere bewegingen met diens ogen. Zo zitten er bijvoorbeeld zeer kleine verschilletjes in de manier waarop u objecten volgt.

WIST U DAT…

…uw loopje ook uw identiteit verraadt?

Volgens de makers van het systeem is het een stuk goedkoper dan apparatuur die de iris of vingerafdruk scant. Het grote voordeel is bovendien dat de technologie – dankzij onder meer de webcam of camera – gemakkelijk in laptops, computers en telefoons in te bouwen is. Er wordt zelfs al gewerkt aan een applicatie voor op de smartphone.

Het systeem is ook niet zo gemakkelijk te bedriegen. De iconen bewegen namelijk elke keer anders. Waar bij vingerafdrukken of irisscans nog wel eens gesjoemeld wordt, is dat hier een stuk lastiger. Het systeem is ook nog eens zeer accuraat: de identificatie zou in 97 procent van alle gevallen correct zijn.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd