De Aircruise: het langzame, maar luxe luchtschip

In de nabije toekomst reizen rijke mensen in luxe luchtschepen over de wereld. Een vlucht van Londen naar New York duurt ongeveer 37 uur, maar het is zeker de moeite waard. De honderd reizigers krijgen een eigen penthouse, waar ze kunnen relaxen. Dat is nog een keer wat anders dan in een overvol vliegtuig.

Ieder luchtschip bevat 330.000 kubieke meter waterstofgas en kan 396 ton optillen. De Aircruise is zeer stil, milieuvriendelijk en heeft een snelheid van ongeveer 145 kilometer per uur. Het luchtschip kan een maximale hoogte van 3.500 meter bereiken. Het is ook mogelijk om erg laag te vliegen, bijvoorbeeld als het luchtvaartuig boven een interessant gebied zweeft.

Ontwerper Nick Talbot van Seymourpowell zegt dat de Aircruise een mix is van een cruiseschip en een zwevend hotel. “In deze wereld is snelheid een obsessie. Het idee van een luxe, langzame reis is een aangenaam contrast.”

Luchtschepen waren in het begin van de vorige eeuw in opkomt. Toch werden luchtschepen op een gegeven moment verdreven door de veel snellere vliegtuigen. Luchtschepen zijn de laatste jaren weer populair, vooral omdat ze zo milieuvriendelijk zijn.

Talbot mag van Samsung een computeranimatie maken van de Aircruise. Daarna beslist de Japanse fabrikant of het de Aircruise wil produceren.


In 37 uur van Londen naar New York.


Het uitzicht is prachtig.


Kijk door de glazen vloer naar beneden.


Een Aircruise in het landingsgestel.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd