800 jaar oude heksdokter gevonden

Archeologen hebben in Peru de overblijfselen van een heksdokter gevonden. De heks genas niet alleen mensen, maar sprak ook met de goden en zou afrodisiaca in het bezit hebben gehad. Dit middel stimuleert de geslachtsdrift. De vondst van de heks ging gepaard met nog veel meer interessante archeologische opgravingen.

Zo vond men een vat met daarin 500 nectarinezaden en een soort schelp die gebruikt werd om tabak op te roken. Ook lagen er kalebassen om uit te drinken, stukken textiel, een bolvormige kruik en een houten stok.

Naast de dokter zijn ook overblijfselen van een ander individu gevonden. Hij lag begraven met ceremoniële messen, stukken kwarts en zeven keramieken voorwerpen. Dit zou erop wijzen dat hij een soort ambtenaar was. Zowel de ambtenaar als de dokter maken deel uit van dezelfde beschaving die zo’n 800 tot 900 jaar geleden opbloeide.

Volgens museumdirecteur Carlos Wester bewijzen de vondsten dat in het gebied veel culturele, artistieke, technologische en rituele activiteiten waren. De overheid van Peru heeft meer dan anderhalf miljoen sols (355.000 euro) apart gezet om het gebied waar deze vondsten gedaan zijn verder te laten onderzoeken. De regio Lambayeque zou nog voldoende restanten van voor de Inca’s herbergen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd