Zonnevliegtuig heeft reis om de wereld bijna voltooid

De allerlaatste etappe in zijn reis om de wereld zit er alweer voor de helft op en het eindstation – Abu Dhabi – komt nu echt dichtbij.

Piloot Bertrand Piccard vliegt momenteel in het zonnevliegtuig van Caïro naar Abu Dhabi. En de tocht gaat tot op heden voorspoedig: het vliegtuig heeft al meer dan de helft van de kilometers achter de rug.

Solar Impulse 2 vliegt enkel op zonne-energie en is daartoe uitgerust met een slordige 17.000 zonnecellen. Overbodige zonne-energie wordt aan boord opgeslagen, zodat er ook ‘s nachts – als er geen zonne-energie kan worden opgewekt – gevlogen kan worden.

De ongeveer 48 uur durende reis is echter geen gelopen race. Eerder kon je op Scientias.nl al lezen dat juist deze laatste etappe van het zonnevliegtuig één van de moeilijkste etappes in de reis om de wereld is. Dat heeft met name te maken van de warmte in het gebied. En dus blijft het spannend tot het laatste moment: de landing in Abu Dhabi.

Met die landing komt pas werkelijk een einde aan de enorme uitdaging van het zonnevliegtuig Solar Impulse 2. Die uitdaging – zonder een druppel brandstof te verbruiken de wereld rond vliegen – begon in maart 2015 met vertrek in Abu Dhabi. En eindigt naar verwachting dus zeer binnenkort op dezelfde plek. Natuurlijk is ook deze vlucht weer live te volgen via de site van Solar Impulse.

Bronmateriaal

Solar Impulse

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd