Zon trekt angstaanjagend gezicht op nieuwe foto van NASA

  zon

  NASA heeft een geweldig kiekje van onze ster vrijgegeven. Op de foto lijkt de zon een nogal eng gezicht te trekken en doet deze heel toepasselijk denken aan de Halloweenpompoenen die ook in Nederland in deze tijd steeds vaker opduiken.

  De foto is het werk van het Solar Dynamics Observatory. Een observatorium dat de zon in verschillende golflengtes bestudeert en fotografeert. De foto is een samensmelting van beelden die op twee verschillende golflengtes werden gemaakt: 171 en 193 ångström.

  De delen die op deze foto op lijken te lichten, zijn de delen op de zon die op het moment dat de foto gemaakt werd – 8 oktober – actief waren. Ze geven meer licht en energie af en lijken daarom helderder.

  Veel mensen zullen in het opvallende kiekje een ietwat angstaanjagend gezicht zien. Dat is niet zo gek. Ons brein wil het liefst alles kunnen duiden en zal daarom zelfs van een verzameling vlekken op de zon iets proberen te maken. In dit geval: een gezicht. Eerder zagen we dankzij dat overijverige brein op Mars al een geknielde persoon en op komeet 67P/C-G een gezicht.

  Bronmateriaal

  "NASA" - Facebook.com
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA / GSFC / SDO.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd