‘Zoek naar resten van aliens op de maan’

Wetenschappers pleiten ervoor om op de maan te gaan zoeken naar bewijzen voor buitenaards leven. Een goed idee?

De onderzoekers schrijven in het blad Acta Astronautica dat we op de maan wel eens kunnen vinden waar we al zo lang naar zoeken: resten van aliens. Vanuit de gedachte dat ook buitenaards leven wel eens iets laat slingeren, zouden we eens een kijkje op onze maan moeten nemen.

Beperkt budget
De onderzoekers wijzen er terecht op dat de vondst van buitenaards leven (of bewijzen daarvoor) een enorme invloed zouden hebben op de mensheid. Tegelijkertijd is het budget om naar buitenaards leven te zoeken, beperkt. Daarom moeten we verstandig met dat budget omspringen. En een kijkje op de maan nemen, is echt niet duur.

WIST U DAT…

…de LRO ook al sporen van een crash op de maan heeft gevonden?

LRO
De Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) fotografeert op dit moment het oppervlak van de maan. Dat leverde al heel wat mooie kiekjes op. De onderzoekers pleiten er nu voor om die kiekjes eens vanuit een ander oogpunt te bestuderen. Namelijk: door te zoeken naar bewijzen van buitenaards leven.

Tand des tijds
Mogelijk bezochten aliens ons zonnestelsel miljoenen jaren geleden al. En als aliens sporen achter hebben gelaten, is de kans dat we die op de maan aantreffen groot. Op de maan blijven sporen namelijk uitzonderlijk lang zichtbaar en eventuele objecten doorstaan er de tand des tijds uitzonderlijk lang.

Zo’n missie hoeft niet veel geld te kosten. De foto’s van het oppervlak van de maan worden toch al gemaakt. Misschien een mooie missie onder het motto van ‘baat het niet dan schaadt het niet’?

Bronmateriaal

"Searching for alien artifacts on the moon" - Sciencedirect.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Paul (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd