Wolkenkrabbers saai? Zeker niet!

Steeds vaker doet de ontwerper van een wolkenkrabber zijn uiterste best om een onvergetelijk gebouw te maken. Een wolkenkrabber moet namelijk niet alleen functioneel zijn, maar ook het stadsbeeld verbeteren. Ieder jaar houdt eVolo Magazine een Skyscraper Competition. Organisaties of individuen kunnen dan hun eigen ontwerpen opsturen en eVolo Magazine reikt prijzen uit aan de meest creatieve inzendingen. Dit zijn de winnaars en finalisten van dit jaar.

De eerste plaats is in de wacht gesleept door Atelier CMJN. Deze organisatie combineerde een creatief ontwerp met duurzame energie. Het resultaat is bovenaan dit artikel te zien: een soort reuzenrad – bestaande uit allerlei kassen – met in het midden een windturbine.

Hierboven is andere inzending. Drie wolkenkrabbers komen in het midden samen. Hier is het mogelijk om over te stappen naar een ander gebouw. Daarnaast is de gezamenlijke ruimte ideaal voor winkels of restaurants.

Een simpel, maar creatief ontwerp: een wolkenkrabber met containers. Het gebouw bestaat uit heel veel glas. Alleen voor mensen zonder hoogtevrees!

Heel wat anders: een wolkenkrabber met grasvelden waar koeien grazen. Dat betekent ‘s middags niet lunchen, maar picknicken!

De bovenstaande inzending eindigde op de derde plaats. De wolkenkrabber is een soort gigantisch museum, dat ook nog eens energie opwekt. Bezoekers kunnen zien hoe het water naar beneden stroomt. Daarnaast is de wolkenkrabber een gigantisch aquarium.

Gaan wolkenkrabbers de lucht in? Ja, maar wat dacht u van bodemkrabbers? Waarschijnlijk kost dit project veel geld om te realiseren, maar dan heeft een stad wél een uniek gebouw.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd