Witte Huis lanceert Iphone-applicatie

Ook de Amerikaanse regering gaat met haar tijd mee. Zo is gisteren een gloednieuwe Iphone-app gelanceerd. En deze komt niet direct uit het hoofd van technici of nerds, maar rechtstreeks uit het Witte Huis. De app brengt de informatie die op WhiteHouse.gov staat naar het mobiele toestel.

De applicatie is gratis en is via Apple te downloaden. Er zit een videokanaal ingebouwd, waardoor de echte fan niets meer hoeft te missen. “Nu kan iedereen met deze applicatie de publieke evenementen van de president in het Witte Huis volgen,” laat de blogger van het Witte Huis, Dave Cole, weten. Via de app kan gechat worden met ambtenaren. Belangrijke speeches en persconferenties kunnen bovendien live gevolgd worden. Zo is Obama’s State of Union op woensdag 27 januari voor alle Iphone-gebruikers direct te volgen.

De komende weken wordt tevens de mobiele versie van WhiteHouse.gov gelanceerd. Het is niet verwonderlijk dat de Amerikaanse regering zich – vooral sinds het aantreden van Obama – door de nieuwe media laat meeslepen. Obama maakte zodra hij in het Witte Huis zat een Myspace- en Facebook-account aan. Hij is te volgen via Twitter en het Witte Huis heeft een eigen Youtube-kanaal en een pagina op Flickr.com.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd