Wil jij jouw DNA op de maan begraven?

boren

Het klinkt misschien als sciencefiction, maar jij kunt jouw DNA begraven op de maan. En dat kost je slechts 60 euro. Lunar Missions Ltd start deze week een Kickstart-project om geld in te zamelen om een maanlander te ontwerpen die ons DNA in 2024 naar de maan brengt.

Iedere aardbewoner kan voor 60 euro één haartje aanleveren. Dit haartje komt in een capsule terecht, samen met het haar van tien miljoen andere mensen. Daarnaast mogen mensen gegevens aanleveren die samen met het haartje worden begraven op de maan. Denk aan teksten, foto’s, muziek en video’s. Wie even snel rekent, begrijpt dat er circa 600 miljoen euro nodig is om de maanlander te laten landen op onze natuurlijke satelliet.

Boren op de maan
Lunar Mission One is niet alleen maar voor de ‘fun’. Eerst gaat de maanlander een gat van 20 meter boren op de zuidpool van de maan. “Tijdens het Apollo-tijdperk werd er drie meter in het maanoppervlak geboord, maar wij gaan nog een stuk verder”, vertelt wetenschapper Ian Crawford van het Lunar Mission One-project. “Voor het eerst kunnen we meten hoeveel hitte er vanaf het oppervlak doorstraalt naar het binnenste van de maan.”

Is het gat eenmaal geboord en is de wetenschappelijke missie afgerond? Dan wordt het gat gevuld met de DNA-capsules en digitale data van alle deelnemers. De onderzoekers sturen niet alleen persoonlijke data, maar ook gegevens over de geschiedenis van de aarde en onze beschaving.

Reacties
De reacties van wetenschappers op deze DNA-ark op de maan zijn positief, zo is te lezen op de website van New Scientist. Of je nu geïnteresseerd bent in de wetenschap achter Lunar Mission One of dat je het leuk vindt om DNA en data naar de maan te sturen, het Kickstarterproject zal veel mensen aanspreken. We zijn benieuwd of het een kans van slagen heeft. Wat denk jij? Laat een reactie achter onder dit artikel!

Bronmateriaal

"A new lunar mission for everyone" - Lunar Mission One

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd