Wetenschappers teleporteren licht

Wetenschappers in Australië en Japan zijn erin geslaagd om licht te teleporteren. Deze revolutionaire vondst kan gewone computers en kwantumcomputers nog sneller maken.

Volgens de wetenschappers van de universiteit van Tokio is dit de eerste keer dat onderzoekers een complexe set van kwantuminformatie van één punt naar een ander punt teleporteren. De nieuwe technologie maakt het mogelijk om nog sneller grotere pakketten informatie te verzenden en te ontvangen via communicatienetwerken.

Teleportatie is het verzenden van kwantuminformatie van één locatie naar een andere locatie door gebruik te maken van klassieke communicatiemiddelen. Op dit moment gebruiken computers elektriciteit om informatie te verzenden in de vorm van bits (0 en 1), maar de wetenschappers tonen aan dat licht in staat is om die rol over te nemen.

WIST U DAT…

…wetenschappers er onlangs in zijn geslaagd om informatie over een afstand van zestien kilometer te teleporteren?

De teleportatie werd bewerkstelligd door een speciale machine. Soortgelijke machines zijn al in staat om informatie kilometers te verzenden, maar dit gaat altijd gepaard met het verlies van gegevens. De machine van de universiteit van Tokio heeft hier geen last van. Tijdens de teleportatie verloren de wetenschappers namelijk geen kwantuminformatie.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd