Wetenschap komt met smartphone die van vorm verandert

  morphees

  Stel: u heeft last van stress en wilt daar iets aan doen. Dus downloadt u de ‘stressbal-app’. Zodra deze op uw smartphone staat, verandert uw telefoon in een stressbal die u direct kunt gaan gebruiken. Wetenschappers van de universiteit van Bristol maken het mogelijk met mobiele apparaten die van vorm kunnen veranderen.

  Nu zijn we nog gewend dat onze smartphone altijd dezelfde vorm heeft. Maar als het aan de onderzoekers van de universiteit van Bristol ligt, gaat dat veranderen. Ze hebben meerdere prototypes mobiele apparaten ontwikkeld die in staat zijn om van vorm te veranderen.

  Misschien vraagt u zich af welk nut zulke mobiele apparaten hebben. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos, zo leggen de onderzoekers uit. Zo kunnen flexibele mobiele apparaten zich nog beter aanpassen aan de verschillende functies waarvoor ze gebruikt worden. Een voorbeeldje: tegenwoordig is het heel normaal dat u mobiel bankiert. Wanneer u daarvoor uw pincode intoetst, wilt u natuurlijk niet dat voorbijgangers daar getuige van zijn. Een flexibele smartphone kan daar slim op inspelen door de bovenste helft omhoog te klappen, waarna u op de afgeschermde onderste helft uw pincode intoetst. En bij stress verandert datzelfde telefoontje moeiteloos in een stressbal. Wilt u een spelletje doen? Dan kan de mobiel de vorm van een console aannemen.

  Het kan nog wel even duren voor deze flexibele mobiele apparaten werkelijkheid worden. Zo willen de onderzoekers de ‘vormrevolutie’ van hun prototypes nog verder opkrikken. Daarvoor moet eerst meer onderzoek gedaan worden naar de flexibiliteit van uiteenlopende materialen.

  Bronmateriaal

  "Shape-shifting mobile devices" - Bristol.ac.uk
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd