Wat zou u tegen ET willen zeggen?

Het Search for Extraterrestrial Intelligence-programma bestaat vijftig jaar. Om dat te vieren, is een wedstrijd uitgeschreven. Het is heel simpel: stuur uw boodschap aan de aliens in en wellicht wordt uw prangende vraag (‘mag ik met jullie mee?’), welkomstwoord (‘ik kom in vrede’) of verwijt (‘waar blijven jullie zo lang?’) echt de ruimte in gezonden.

U kunt uw boodschap tot zondag 28 februari insturen via deze site. De tekst mag niet langer dan 40 woorden zijn. De winnaar wordt in maart bekend gemaakt. Van alle inzendingen gaan er 5000 de ruimte in. De vijftig allerbeste komen in de Engelse krant The Daily Telegraph en ontvangen een boek met daarin meer over de zoektocht naar buitenaards leven: The Eerie Silence van Paul Davies. Dus grijp uw kans!

Schrijver van de komedie Outnumbered, Andy Hamilton, is één van de mensen wiens boodschap gegarandeerd de ruimte in gaat. Om u alvast te inspireren, dit is wat hij bedacht: “Attractive, fun-loving lifeform, blessed (and cursed) with a hungry mind, and wondering if it is alone in the Universe, would like to meet other lifeforms with view to meaningful relationship. Must have good sense of humour.”

In april 1960 richtte Frank Drake, een astronoom aan de Cornell Universiteit zijn radiotelescoop op Tau Ceti – een zonachtige ster in een nabij zonnestelsel. Hij hoopte ongewone radiotransmissies op te vangen die er op zouden wijzen dat buitenaards leven bestond. Hij vond niets. Toch kreeg zijn idee binnen SETI een vervolg. Inmiddels zijn we vijftig jaar verder en is het SETI-team nog steeds zoekende.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd