Urbee: eerste auto gemaakt met een 3D-printer

  3D-printers kunnen gebruikt worden om allerlei verschillende voorwerpen te creëren. Maar wist u dat een 3D-printer onlangs is gebruikt om het frame van een auto te printen? Alle externe componenten (zelfs het glas) van de Urbee zijn geproduceerd door een 3D-printer. De producent heeft nu enkel nog een schaalmodel geprint, maar binnenkort volgt een grote versie.

  Een 3D-printer werkt in theorie hetzelfde als een normale printer. Een 3D-printer print verschillende laag na laag, waardoor allerlei verschillende objecten ontstaan. Soms maakt een 3D-printer gebruik van poeder, maar er zijn ook printers die vloeistoffen (fotopolymeer) of een speciale gel gebruiken om voorwerpen te maken.

  Linksboven ziet u een foto van een schaalmodel van de Urbee, dat gemaakt is door een 3D-printer. Natuurlijk worden de onderdelen onder de motorkap niet door een 3D-printer gemaakt. Daarvoor zijn 3D-printers nog niet accuraat genoeg.

  De Urbee is een milieuvriendelijke wagen. Eén liter brandstof is voldoende om ruim 80 kilometer af te leggen op de snelweg. In de stad rijdt de auto ongeveer 1 op 40, wat zeker niet verkeerd is. Hopelijk is de auto snel te koop!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd