Toch geen tweede olielek ontdekt in Noordzee

Oliemaatschappij Shell heeft zojuist bekend gemaakt dat er toch geen sprake is van een tweede lek in de Noordzee.

Iets eerder meldde de oliemaatschappij nog dat olie nu ook uit een tweede lek stroomde en dat nog onbekend was waar de olie precies vandaan kwam. Nu blijkt dat de olie uit het lek komt dat eind vorige week al werd ontdekt.

Olieramp

Meer weten over olierampen in de Noordzee? Klik hier!

Olieplatform
Het gaat om een lek bij het Gannet Alpha-olieplatform. Dat lek heeft inmiddels al 1300 vaten olie in zee doen belanden. Gisteren werd duidelijk dat dat lek onder controle was. Nu blijkt er toch weer wat meer olie uit te lekken en die olie werd eerst onterecht aan een tweede lek toegewezen.

Kust
Volgens Shell vormt de olie uit het lek vormt geen bedreiging voor de kust. Het zal vanzelf vergaan en nooit op land aankomen.

De problemen in de Noordzee doen veel mensen ongetwijfeld terugdenken aan die andere enorme olieramp in de Golf van Mexico. Hoewel deze ramp lang niet zo omvangrijk is, benadrukken experts dat de hoeveelheid olie die is vrijgekomen relatief gezien toch fors is en mogelijk ook gevolgen heeft voor de flora en fauna in de Noordzee.

Bronmateriaal

"Shell detects second leak under North Sea" - BBC.co.uk
De foto bovenaan dit artikel laat een willekeurig olieplatform (niet in de Noordzee) zien en is gemaakt door Mike Baird (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd