Kwartiertje per dag bewegen: een goed begin

Nieuw onderzoek wijst erop dat elke dag een kwartiertje bewegen al een positieve invloed op de gezondheid heeft.

Op dit moment stellen onderzoekers dat mensen zeker elke dag dertig minuten moeten bewegen. Maar onderzoek toont aan dat ook de helft daarvan al positieve gevolgen voor de gezondheid heeft.

Levensverwachting
Mensen die elke dag vijftien minuten per dag bewegen, kunnen zo hun levensverwachting met drie jaar aanvullen. En met elk kwartier dat mensen dagelijks meer bewegen, wordt de positieve invloed op de gezondheid groter.

WIST U DAT…

…kankerpatiënten ook baat hebben bij beweging?

Studie
De onderzoekers baseren die conclusie op een onderzoek onder 400.000 inwoners van Taiwan. De wetenschappers stellen niet dat vijftien minuten per dag genoeg is, maar tonen met hun studie wel aan dat een klein beetje beweging altijd nog beter is dan helemaal geen beweging.

Zeker mensen die zich er maar moeilijk toe kunnen zetten om elke dag dertig minuten te bewegen, krijgen met dit onderzoek een steuntje in de rug. Het hoeft niet direct dertig minuten te zijn: er kan ook gestart worden met vijftien minuten, of zoals professor Stuart Biddle het zo mooi zegt: “Meer is altijd beter, maar minder is een goede manier om te starten.”

Bronmateriaal

"15-minute daily exercise is 'bare minimum for health'" - BBC.co.uk
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Cocolima (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd