Terroristen voeren Econo-Jihad

Professor Gabriel Weimann onderzocht de websites, fora, video’s en praktisch alle informatie die er over terroristen te vinden is en komt met een opvallende conclusie. De terroristen hebben een nieuwe doel: zoveel mogelijk schade toebrengen aan en het verlammen van de westerse economieën.

“Voor de Jihadisten vormt de huidige economische crisis een ideale mogelijkheid en een platform om hun economische terroristencampagne te lanceren,” concludeert Weimann van de universiteit van Haifa. Hij onderzocht de afgelopen jaren onder meer publieke en gecodeerde websites die door islamitische groeperingen gerund worden. Volgens hem kwam de nieuwe vorm van terrorisme met de aanval op de Twin Towers tot stand. Osama bin Laden vertelt namelijk op tape dat deze aanvallen de economische basis van de Verenigde Staten het meest beschadigd hebben. Bovendien merkt hij fijntjes op dat de aanslagen hem slechts 500.000 dollar kostten, terwijl Amerika voor zo’n 500 miljard dollar gedupeerd is.

Kracht
Ook uit andere publicaties van terroristenleiders blijkt dat zij heel goed in de gaten hebben dat de kracht van het westen in de economie ligt. De Jihad zou zich dan ook op deze kracht moeten richten door internationale bedrijven directe schade toe te brengen. Hoe? Een boycot van deze bedrijven door 1,5 miljard moslims zou een enorme klap zijn. Of de belangrijkste bronnen (zoals olie) die op dit moment door westerlingen uit de Moslimlanden worden gehaald stilleggen. Belangrijke mensen in de bedrijfswereld (in de ogen van de terroristen zijn deze vrijwel allemaal Joods) vermoorden. En ook een ieder die deze mensen helpt moet gedood worden.

Missie in Afghanistan en Irak
Met dit in het achterhoofd is ook de missie in Afghanistan en Irak goed te verklaren. Het is niet voor niets dat deze elke keer verlengd wordt. De terroristen doen er alles aan om wereldwijd zoveel mogelijk fronten te vormen, waardoor de financiële bronnen van Amerika uitgeput raken en de economie een klap krijgt.

Zo op het eerste gezicht lijkt een econo-Jihad een stuk onschuldiger dan een aanval op bijvoorbeeld het Pentagon of de Twin Towers. Maar dat is slechts schijn. “Men zou denken dat deze econo-Jihad minder gewelddadig is, maar dat is niet het geval,” meent Weimann. De economische crisis werkt de terroristen namelijk in de hand. “Deze beïnvloedt de infrastructuur om naar olie te boren, het toerisme, de internationale economische instellingen en nog veel meer. De islamitische terroristen zullen zich op doelen richten die de meeste economische schade zullen vergroten.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd