Slimme autoradio communiceert met automobilist

De slimme autoradio van het Franse bedrijf Parrot communiceert met automobilisten en is in staat om plekken met goedkope benzine en gratis parkeerplaatsen te vinden. Daarnaast speelt de radio verzoeknummers af en houdt het apparaat snelheidscontroles in de gaten. De autoradio met de naam ‘Asteroid’ is vanaf eind maart verkrijgbaar in Nederland en België. Het toestel is morgen te zien op de grootste consumententechnologiebeurs ter wereld, de CES in Las Vegas.

Asteroid heeft USB-poorten voor mp3-spelers en GPS-apparaten. Daarnaast is 3G ingebouwd, zodat Asteroid zelfstandig gegevens downloadt over flitspalen, files en nieuwsberichten. Dankzij de 3G-verbinding kunnen automobilisten telefonische gesprekken voeren met anderen.

“Gebruikers kunnen naar allerlei radiostations luisteren”, zegt projectmanager Hocine Belkhoudja. “Daarnaast zoekt de radio naar hotels of restaurants in de nabije omgeving.” Asteroid kan ook kaarten downloaden en werkt dus als navigatiesysteem.

Het systeem van Parrot gebruikt het open-source besturingssysteem Android van Google om bepaalde applicaties te draaien. Zo luistert Asteroid naar spraakcommando’s van gebruikers, één van de vele mogelijkheden van Android. Zeg ‘Steely Dan’ of ‘UB40’ en de radio speelt een nummer af van de desbetreffende artiest.

Hoewel er nog geen prijs bekend is, belooft Belkhoudja dat de autoradio niet al te veel gaat kosten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd