Robotcheeta verbreekt snelheidsrecord Usain Bolt

Herinnert u zich nog de robotcheeta waar begin dit jaar een artikel over verscheen op Scientias? Wel, deze robotcheeta heeft zijn eigen snelheidsrecord verbroken en rent nu sneller dan Usain Bolt.

In maart 2012 zette de robotcheeta een record neer van 18 mijl per uur, oftewel 28,97 kilometer per uur. Nu – amper vijf maanden later – legt de robotcheeta 28,3 mijl per uur af. Omgerekend is dat zo’n 45,5 kilometer per uur.

De topsnelheid van Usain Bolt tijdens de 100 meter sprint was 43,93 kilometer per uur. Dit betekent dat de robotcheeta Bolt makkelijk kan verslaan in een race.

Sloom jachtluipaard
Toch zal het nog wel een tijd duren voordat de robotcheeta zijn organische soortgenoten kan bijhouden. Het jachtluipaard heeft namelijk een topsnelheid van 110 kilometer per uur en is daarmee het snelste landdier ter wereld.

Plannen?
Onderzoekers hebben op dit moment nog geen concrete plannen met de robot. Het zijn echt nog experimenten die in een veel later stadium moeten leiden tot een heel snelle en stabiele robot. Zo’n robot zou handig zijn voor op het slagveld. Al is het alleen maar om de tegenstander angst aan te jagen: want een beetje eng is het toch wel wanneer tientallen van deze robots met grote snelheid aan komen stampen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd