Robonaut twittert erop los

Volgende maand is het zover: de eerste min of meer menselijke robot gaat de ruimte in, naar het ISS. Als kers op de taart gaat de robot – die de naam Robonaut 2 heeft gekregen – ons ook nog eens via Twitter van zijn capriolen op de hoogte houden.

Robonaut 2 gaat de bemanning van het International Space Station helpen om een tweede robot te bouwen. Deze robot moet onder meer gevaarlijke klussen op zich gaan nemen die nu nog door astronauten worden uitgevoerd.

Robonaut 2 en de bemanning van Discovery. Foto: NASA
Twitter
Het twitteraccount van Robonaut 2 (kortweg: R2, een afkorting die doet denken aan de robot uit Star Wars) is inmiddels in de lucht. Via AstroRobonaut kunt u de verrichtingen van R2 op de voet volgen.

Hoewel R2 tot veel in staat is, beheerst hij de edele kunst van het twitteren nog niet. Gelukkig heeft hij daar mensen voor: een team twittert vanaf NASA’s Johnson Space Center in Houston hoe het met R2 gaat.

Zwaartekracht
R2 is volgens zijn ontwikkelaars een behendige robot. Hij was oorspronkelijk niet bedoeld voor in de ruimte, maar wetenschappers willen graag achterhalen hoe Robonaut 2 het doet wanneer er weinig of geen zwaartekracht is.

Robots hebben de toekomst
R2 gaat aan boord van de spaceshuttle Discovery mee naar het ISS. Wanneer alles naar behoren verloopt, is de kans groot dat binnenkort een nog beter broertje of zusje van R2 in de ruimte aan het werk gaat. Het is uiteindelijk namelijk de bedoeling dat steeds meer gevaarlijkere taken door robots worden uitgevoerd.

Heeft u vragen aan Robonaut 2? Of wilt u een persoonlijke boodschap kwijt? Dat kan via Twitter. Begin uw tweet met @AstroRobonaut en voeg de hashtag #4R2 toe.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd